2013. május 28., kedd

59.fejezet

 Az érettségi akadályait sikeresen vettem: minden egyes szóbelin és írásbelin a maximális pontot és osztályzatot kaptam. Igaza volt Szerelmemnek, a sokszor hajnalig tartó kimerítő tanulás, a tervezett közös napok elmaradása mind megszülték a gyümölcsüket. A 12 évig tartó kemény munka, áldozatok hozása kifizetődött.  Jó volt úgy hazajönni a suliból az eredmények megtudása után és persze jó volt úgy a környezetemben levő emberek szemébe nézni, hogy minden a lehető legjobban sikerült, hogy ezen okból kifolyólag büszkék rám. Az érettség felé vezető vizsgák időszakát, mennyiségét mindenki más módon élte meg: sokan félrválról vették az egészet, ők többnyire biztosak voltak abban, hogy átmennek majd mindenből. Én mindig is szigorú voltam magammal, a vizsgák előtti éjszakákat lámpafénynél töltöttem, a szobámban csak én és a tételeim voltak, melyekből szinte ki sem látszottam.
  Június közepén pár napra Svájcba, pontosabban Baarba utaztam és egyetemek után kutattam. Párom minden szabadidejét velem töltötte, egész nap Zürichben barangoltunk, nem éredeménytelenül. Megtaláltam a számomra legmegfelelőbb egyetemet és még aznap beadtam a szükséges iratokat, dokumentumokat a felvételihez. Múlt héten pedig e-mailben megkaptam az értesítést, miszerint felvettek a belsőépítészet szakra. 30 hely állt állami támogatás alatt, s 25.- ként én lehettem az egyik szerencsés, aki ezt a támogatást élvezheti, valamint minden év végén lehetőség van ösztöndíjra szert tenni, mely nem kevés summa: 1000 svájci frank,mely átszámítva 236.000 forintot jelent.

******2012. július.2. ******
   
-Szervusz Norbert.-köszöntöttem Párom édesapját a mannheimi repülőtér parkolójában. Az ő segítségével fogok eljutni Heppenheimba. Hogy mit is keresek én pontosan a német kisvárosban? Életem értelme holnap tölti be 25. életévét, ezért a szülői házban rendezünk számára egy családi összejövetetelt. A kisebb “buli” nem lesz Neki meglepetés, ugyanakkor az én ittlétem titokban tarottuk előtte. Hogy ne gyanakodjon azt a mesét adtam be Neki, hogy az osztályommal még egy utolsó osztálykiránduláson vagyok valahol Szerbiában.
   Ma elkezdjük a készülődést a holnapi nagy napra. Az ajándékokról, ételekről már hetekkel ezelőtt egyeztettem Heikével, ma csak kivitelezni kell mindent. Még útba ejtettük Norberttel a bevásárlóközpontot. Az élelmiszerekből, italokból igyekeztem a legjobbat beszerezni. A világ legtökéletesebb férfijáról van szó, ezért mindennek Hozzá illő tökéletesnek kell lennie. Már dél is elmúlt, mikor beléptem a családi fészekbe. A nappali egy kis változáson esett át: a falak át lettek festve krémszínűre, valamint a fotelek és a kanapé helyére asztalok, székek kerültek. De persze valami a régi maradt: Heike főztjének mennyei illata. A konyhába osontam és üdvözöltem a családanyát.
-Szia Heike.
-Szia kislányom.- ölelt és puszilt meg egyszerre.- Engedd meg kérlek, hogy így megkésve, de gratuláljak a sikeres érettségihez. Látod mondtam én, hogy sikerülni fog.
-Köszönöm. Hát valóban sikerült. Sokkal nehezebbre számítottam.
Nem újodnság az számomra, hogy nem bíztam magamban 100%-osan. Mindig is tisztában voltam azzal, hogy kevés önbizalom szorult belém. – Van még itthon valaki rajtad és Norberten kívül?-érdeklődtem.
-Csak Melanie. A szobájában pihen.
-Valami baj van a picivel?- fedtem fel aggódásom Mel és a pici iránt.
-Nem, csak a szokásos reggeli rosszullétek. A mai napra ágyba parancsoltam, hogy holnapra valamelyest jobban legyen. Ha megkérlek szépen, felviszed neki ezt a csésze teát?
-Persze. Amúgy is üdvözölni akartam.
   Halkan bekopogtam a szobába, de nem jött válasz. Óvatosan benyitottam és bekukucskáltam. Melanie a tükör előtt állt, pólója felhúzva, közben egyszerre nézte és simogatta a pocakját.
-Szépen gömbölyödik már a pocid. Le sem tagadhatod, hogy áldott állapotban vagy. –szólaltam meg, majd mellé lépdeltem és megöleltem. Már amennyire tudtam, ugyanis nem akartam összenyomni szegényt.
-Olyan jó, hogy itt vagy Reni. Nagyon hiányoztál és annyi mindent meg akarod osztani veled.
-Hallgatlak Mel. Milyen az életed egy magzattal a szíved alatt?
-Csodás. Bár néha elég megviselő. Szinte minden reggel jelentkeznek a rosszullétek, amiket nehezen viselek. És emellé még hozzá kell tenni a hangulatváltozásokat. És össze-vissza eszem. Sikerült felszednem pár kilót, aminek köszönhetően úgy érzem magam, mint egy bálna. Egyik nap teleeszem magam, másnap meg egy falat sem megy le a torkomon. Az orvosom szerint ezen változtatnom kéne, be kell tartatom egy bizonyos étrendet.-magyarázta.
-Gyönyörű kismama vagy, csodálatos alakkal, ezért meg se forduljon az a fejedben, hogy kövér vagy. Szerintem nem baj, ha sokat eszel. Az a lényeg, hogy mind a ketten egészségesek legyetek.
-Anya is ezt mondja mindig. Ha valaki, akkor ő el tud bőven látni tanácsokkal. Négy gyermeket hozott a világra, mind a négy terhesség más volt, különböző tapasztalatokat gyűjtött.
-Ebben igazad van. És Thomas? Gondolom örült a pici érkezésének.
-Meséltem neki a rosszullétekről, meg arról, hogy késik a havim. Ki erőszakolta, hogy ott legyen az első vizsgálaton. Majd ki ugrott a bőréből, mikor a doki elmondta, hogy szülők leszünk. De olyan rossz, hogy most nincs itt. Tegnap délután ment el egy üzleti útra, holnap este jön haza, de rettentesen hiányzik a picúrnak és nekem is.-szipogott mellettem. – Látod, egyik percben sírok, a másikban meg nevetek.
Beszélgettünk még az esküvőről és megbeszéltük, hogy Seb hazai futama előtt elmegyünk egy ruhaszalonba kiválasztani a menyasszonyi ruhát, valamint Stephanie-nak és nekem a koszorúslány ruhát.
    Ebéd után Heikével közösen nekiláttunk a tortasütésnek, valamint csináltunk aprósüteményt is. Késő délután volt már, mikor a húst bepácoltuk, mely a hűtőben fog pihenni holnap reggelig. Elvállaltam a nappali feldíszítését különféle színes és mintás lufikkal, szallagokkal. Nekem ugye könnyebb volt létrára másznom, mint az idősödő szülőknek, vagy az állapotos Melanienak. Utóbbi ragaszkodott ahhoz, hogy segítsen nekem, ezért magam mellé állíottam, hogy a kezembe adogassa a szükséges kellékeket a dobozból. Ezután megterítettük az asztalt, hogy ezzel is kevesebb dolgunk maradjon holnap. Megvacsiztunk, majd Heike tárcsázni kezdte Sebastian számát. A telefon ki volt hangosítva, így tökéletesen hallottam a hangját.
-Szervusz kisfiam. Mi újság veled?
-Szia anya. Kicsit fáradt vagyok, úgy másfél órája értem haza Angliából. Az egész napom szimulátorozással ment el. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni Silverstonre-ra.
-Értem. Akkor nem zavarlak, hagylak pihenni. Csak gondoltam emlékeztetlek arra, hogy holnap várunk haza.
-Anya én…-sóhajtott egy hatalmasat.Valami nyomja a szívét, ez nagyon biztos.-Holnap már kedd, pakolnom kell, hogy szerdán az első géppel repülhessek Angliába vissza. De nem csak ezért nem szeretnék menni. Renit nem tudom elérni, ma is hívtam többször, de nem vette fel. A szülei sem reagálnak a hívásomra. Aggódom Reniért, félek, hogy valami történt vele azon a kiránduláson. Nem tudom mi van vele és én így nem tudok otthon mulatozni és úgy tenni, mintha semmi baj nem lenne.
  Heike mellett ültem és nagyon kevés kellett ahhoz, hogy felsírjak és, hogy ezzel eláruljam magam. Talán jobb lenne, ha elmondom Neki, hogy holnap én is itt leszek, így talán nagyobb kedvvel jön majd haza. Ám tartanom kell a szám, a meglepetést nem ronthatom el. Ezért minden reményem Heikébe vetettem, hátha ő meg tudja győzni a szülinapost.
-Kisfiam! Több hónapja nem jártál itthon. Nagyon hiányzol az itthoniaknak és a szülinapod újra összehozhatná  a családot. Reni biztos jól van, lehet azért nem veszi fel a telefont, mert nincs térerő arrafelé. Nagyon szépen kérünk itt mindannyian, hogy gyere haza!
-Rendben anyu. Miattatok hazamegyek, mert iszonyatosan hiányoztok nekem. S emellett hiányzik az igazi otthonom, a hétköznapok a családdal.- érzelmeskedett és én elmormoltam magamban egy mondatot: “ Nekem pedig Te hiányzol!” –De kérlek szépen titeket ne csináljatok semmilyen bulit, felhajtást és főképp ne hívjatok meg szomszédokat, mert nincs most hozzájuk kedvem. Csakis mi legyünk.- szabott feltételt, amit persze meg lehet érteni.
    Mindenki lefeküdt, csak én voltam még fenn. Az utolsó simításokat végeztem el az ajándékán, aztán vettem egy hatalmas kartonlapot, rárajzoltam sok-sok színes lufit, szívecskét, egy tortát 25 szál égő gyertyával és rágagasztottam egy nyomtatott képet Róla ezzel a felirattal: “Boldog születésnapot Sebastian!!” Az éj közepe felé jártunk már, mikor ezt a kis papírt felszegeztem a nappali falára. Ezután még annyi erőm maradt, hogy az ágyra boruljak és elaludjak.
   Reggel negyed 8-kor már az egész ház nyüzsgött. Elugrottam venni pár virágot, így akartam még egy kis színnel és vidámsággal feldobni a nappalit és a házat. Piros és fehér szegfűszálakból egy kis ösvényt formáltam a nappalitól a lépcsőkön át a szobájának ajtajáig. Stephanieval úgy döntöttünk, hogy megvicceljük  egy kicsit az ünnepeltet. 9 óra után pár perccel megérkezett a várva várt személy az apja kíséretében. Én felszöktem az emeletre a szobájába, ám az ajtót nyitva hagytam, hogy tudjam, mik történnek odalenn. Hangos tapsvihart hallottam, aztán mindenki köszöntette a németet, majd elérkezett az én időm is.
-Seb, a szobádban van az ajándékod. Az ágyadban fekszik, gondolom ruha nélkül és már alig várja, hogy kívánságod teljesítse.- hallottam meg Steph hangját a lépcsőről.
-Hogy…hogy mi??? Ti idehoztatok nekem valami olcsó nőcskét? Stephanie, hogy voltál erre képes, mikor tudod, hogy barátnőm van, aki mellett nagyon boldog vagyok?! Hogy fogom én ezt elmondani Reninek? Egyáltalán mit modjak annak a nőnek? Hogy a jó francba küldjem el?? -sorolta kérdéseit, amin én nagyon jókat kuncogtam. Pár pillanat múlva Steph betolta a szobába Sebastiant, aki ledöbbenten állt, egy szó nem jött ki a torkán.
-Boldog születésnapot Édesem!- elé lépdeltem és számat az ajkaira tapasztottam. Kóstolgattuk, ízlelgettük egymást, a keze váratlanul a fenekemre kúszott, amit alaposan meg is markolt. Megemelt és nevetve megpörgetett.
-El sem hiszem, hogy itt vagy kincsem. Annyira aggódtam érted az utóbbi pár napban. Miért nem vetted fel a telefont?
-Nem vehettem fel, mert azzal elárultam volna magam. Amúgy nem is gondoltál arra, hogy ez a kirándulás dolog csak kamu?
-Nem, egy percig sem gondoltam azt, hogy ez átverés. Hát elég szépen megetettél ezzel az “osztálykirándulás Szerbiában “ dologgal.-nevetett.- Szeretlek, szeretlek, szeretlek!-ismételte el egymás után háromszor és én minden szó után mézédes csókot kaptam. Összekulcsolt ujjakkal, a fellegekben járva mentünk a nappaliba, hogy éhségünk csillapítsuk.
   Reggeli és a mosogatás után  Heikével és velem bővült a nappaliban levő társaság. A Vettel család társalgásba kezdett, én ezúttal a fültanú szerepét töltöttem be, nem akartam kérdezgetni, belefecsegeni a dolgokba. A fő téma Melanie terhessége és a közelgő esküvő volt. Mindenki lázban égett, a szülők alig várják, hogy oltár előtt láthassák a lányukat. Természetesen Norbertre hárul az a csodás feladat, hogy lányát az oltár elé kísérje. Mel bevallotta, hogy a terhesség picit áthúzta a számításait, fél attól, hogy nem fog megfelelő ruhát találni, amibe bele is férhet na és attól is tart, hogy a fáradékonyság miatt nem fogja bírni a szertartás utáni nagy családi összejövetelt. Thomas-szal arra készülnek, hogy a nászútat elhalasztják. Igyekeztünk a Forma 1-et nem szóba hozni, mindenkinek közös érdeke volt az, hogy Párom gondolatait legalább ezen a fontos napon eltereljük a munkáról.  Nem akartuk a boldogságát és kicsattanó örömét szegni. Jó látni, hogy kicsit fel tud vidulni és kikapcsolódni, hiszen túl sok mindenen ment keresztül az utóbbi hónapokban. Nem teljesít valami fényesen, az összes kiskaput bezárják a csapat előtt a fejlesztések terén, folyton mindent illegálisnak titulálnak, holott a szabálykönyv elég érthetően kijelenti, hogy nem az! A valenciai kiesése óta nincs a helyzet magaslatán. Az a pont nélküli futam sok mindent összetört benne. Talán az újabb világbajnoki címről szóló álmait is…
   Az ebéd fantasztikusra sikeredett, majd végre eljött a nap fénypontja. Heike “nyilvánosságra “ hozta Seb előtt a tortáját, melyről megtudtam, hogy a kedvence és eddig egy szülinap nem telt el e nélkül az édesség nélkül. Pontosan 25 gyertyát kellett elfújnia, mielőtt felcsendült a család előadásában a szokásos, születésnaposnak íródott dal, melyet most nem énekeltem, ugyanis nem tudtam a német szöveget. Szerelmem mellett álltam, kellett Neki a segítség abban, hogy a tortát szeletekre vágja, ugyanis az izgatottságtól és a meghatottságtól remegtek a kezei. Előkerült valahonnan egy üveg méhűtött pezsgő. Koccintottunk, jókívánságokkal halmoztuk el Őt, majd nekiláttunk az édességeket elfogyasztani. Most én lettem a téma, valamint az érettségi utáni terveim. A szülők és testvérek előtt nem volt eltitkolva egy percig sem az, hogy ősszel összeköltözünk.
   A nappali sarkából előkotortuk az ajándékokat. A szülőktől egy csodaszép ezüst karórát kapott, melyet már most büszkén viselt és mutogatott. Stephanie-tól egy üveg, 1987-es évjáratú bort kapott, melyet pont Sebastian születésének az évében készítettek itt Heppenheimban. Melanie saját kézzel készített ajándékot nyújtott át: egy hímzett kispárnát melyen a neve állt és egy kék kisautó. Utoljára az én meglepetésem maradt, színvonalasan akartam zárni az ajándékosztást. Kézen fogtam, leültettem a kanapéra, mely most a szokásosnál kicsitt arréb helyezkedett. Bekapcsoltam a laptopot, melyet még tegnap este csatlakoztattam a projektorhoz és mielőtt elindítottam volna a meglepetést, megszólaltam.
-Sok mindent jelentessz Te nekem: a Napot, a fényt és magát az életet. A bajban mindig Veled voltam. Fogtam a kezed s ez ebben a pillanatban sem lesz másképp.-összekulcsoltam ujjainkat. –Ez a nap csakis Rólad szól, az összes rajongód, ismerősöd, barátod Téged ünnepel, s mivel születésnapod van, jár Neked ez a kis ajándék.

Elindítottam a videólejátszót s a szemét a falra kivetített rövid kis filmecskére szegezte. A lányok napokkal ezelőtt átküldtek nekem e-mailben pár családi videót, fotót a kicsi Sebastianról. Ezeket kibővítve a karrierje fontos pillanataival összeállítottam egy 10 perces filmecskét. Mindent a legelején kezdtem, ahol autós karrierje kezdődött: 3 évesen megkapta az első gokartját, mellyel önfeledten száguldozott a leaszfaltozott udvaron. Imádta ezt a kis járgányt s már akkor mindenki tudta, hogy páratlan és utánozhatatlan tehetsége van, mely a vérében rejlik. Aztán jött az első go-kart versenye Kerpenben, ahol természetesen diadalmaskodott. A győztesnek járó trófeát akkori példaképe, Schumi nyújtotta át. Seb mérhetetlenül boldog és büszke volt, ezt a kép is tanúsítja.
A kicsi Sebastian fejére helyezett sapka aligha volt nagy Neki, szegénynek a szemeit takarta, nem is tudom mit láthatott a már akkor csodás karriert futó Michaelből. 2003-ban jött a szériaváltás, go-kartból Formula-autóba ült. A német BMW kupában a 2.helyezést érte el. A képkockák egy évvel későbbi időszakot mutatnak. 2004-ben óriási fölénnyel nyert bajnoki címet a BMW-bajnokságban. 20 versenyből 18-at megnyert. Ezekről a diadalmaskodásokról a szülőktől  kaptam videókat. Jó volt nézni ezeket a pillanatokat, s azt hiszem egy kicsit Seb is meghatódott.
-Jesszusom, de csúnya voltam akkoriban azzal a fogszabályzóval. És tele voltam pattanással is. -szólalt meg nem vártan, mikor már karrierjének egy újjabb állomásához érkeztünk.
-Ezt cáfolom Drágám! Ha most is lenne fogszabályzód, én akkor is nagyon-nagyon  szeretnélek Téged!-ezzel közelebb hajolt hozzám és lágyan megcsókolt.
2005-ben Ő lett az év újonca cím birtokosa. 2006 egy meghatározó év lett. Egy nagyon csúnya balesete volt Spaban.
-Atya ég, ez kívülről is elég durva. Nem is tudom, hogy úsztam meg komolyabb sérülések nélkül. Csak a mutatóujjam tört el.
-Valljuk be, ha nem lett volna begipszelve az ujjacskád, nem lenne Vettel-finger, a szokásos győzelmi jeled.-folytattam a szerintem félbe hagyott mondatát.
-Látod bátyus, ebben igaza van Reninek.- hallottuk meg a legkissebb hangját.
 Immár egy képkocka sejteti velünk, hogy elérkeztünk a Forma 1-es karrierjéhez. 2006-ban, szinte még gyerekként a BMW bizalmat szavazott neki, ezért a Török Nagydíj pénteki edzésén autóba ültette. Nem csalódtak, hiszen Seb rögtön az élre repítette az autót. Ám karrierjének kilencedik másodpercében már beszedett egy pénzbírságot, mert a boxutcában gyorsan hajtott.
-Szegény Sauber úr majdnem agyvérzést kapott, mikor meglátta az FIA kezéből kikerült papírt, melyen a büntetés állt. Persze bocsánatot kértem tőle, de mérhetetlenül szégyeltem magam. A szerelők meg csak nevettek rajtam, szerintük ujjoncként ilyesmi nem sokakkal fordul elő. Persze már én is mosolyogva emlékszem vissza arra a pillanatra. Az a nap emlékezetes marad a vezetésről, hogy a nagy nevek előtt tudtam végezni és persze a pénzbírságról is.- mosolygott.
Innen pedig már nem volt megállás. Néhány eltelt hétvége után megkapta a pilótaállást a csapatnál. 2008 eljöttét egyetlen boldog pillanat vetítette elénk: Seb átveszi az első helyért járó trófeát Monzában. Hatalmas meglepetést okozott az egész Száguldó Cirkusznak és az egész világnak azzal, hogy azt az esős időmérő edzést megnyerte. A futamot is egyedül Ő uralta, zavartalanul vezetett az első helyen. Kis zöldfülű volt, szinte még gyermek. Embert én még ennyire örülni nem láttam.  Ebben az évben rengeteg szép helyezést ért el, folyamatosan gyűjtögette a pontokat. Nem is csodálkozunk azon, hogy a Red Bull Racing kisajátította Őt azzal, hogy leszerződtette. 2009 a dráma éve volt.  A győzelmeket sokszor beárnyékolták a kiesések, a vezetői hibák, a motorproblémák. Szép győzelmeket aratott Seb, könnyek csorultak az én szemembe is, de sajnos mindez nem volt elegendő ahhoz, hogy elhódítsa első világbajnoki címét. Erre még egy évet várnia kellett.
-Ohh 2010.-sóhajtott fel.- Nem fogom tudni végignézni ennek az évnek az összefoglalóját sírás nélkül.
-Engem nem zavar, ha sírsz.-vontam meg a vállam. Elfeküdt a kanapén, fejét az ölembe hajtotta.
2010-et mindenki egy izgalmas évnek titulálta. Szoros volt a bajnokság, mely aztán az utolsó versenyen tartogatta számunkra a legnagyobb drámát, fordulatot, meglepetést. Nem úgy látszott, hogy valamelyik Red Bull pilóta –különösen Seb- világbajnok tud lenni, hiszen rengeteg hibát vétett a német. Ütközött csapattársával a Török Nagydíjon, a Brit Nagydíjon defektet kapott és 7.helyen ért célba, a Magyar Nagydíjon áthajtásos büntetést szabtak ki rá, aztán az ezt követő futamhétvégén Belgiumban nullázott. Keresztbe állt autóval oldalról beleszáguldozott Buttonba. Ezt sokan amatőr hibának tekintették, valamint úgy tűnt mindenki s legfőbképp Seb számára, hogy innen már nincs visszaút, egy újabb bajnoki címet bukik el. Japánban ismét Seb mellé állt Fortuna, hiszen megszerezte a pole-pozíciót és megnyerte a versenyt. Hátránya 14 pont lett az élmenőhöz képest, ám sajnos ez a 14 pontról újra  25-re növekedett a Koreai Nagydíjon.
- Akkor azt hittem, hogy minden esélyem a VB címre ezen a futamon úszott el. Magam alatt voltam elég rendesen, Tommit ki is zavartam az öltözőmből, nem akartam senkit sem látni. Magamban voltam és csak egy dolgot tehettem: sírtam az elmúlasztott esélyeim miatt. -tárta fel gondolatait, mikor megpillantotta a koreai nagydíjon elfüstölt Red Bullt. Könnyesek lettek ismét szép kék szemei, én pedig megszorítottam a kezét. Nem az volt a tervem, hogy szomorúságba hajtsam, csupán azt akartam, hogy emlékezzen arra, hogy honnan jutott el odaáig, hogy kétszeres világbajnok legyen. Jött a mindent eldöntő utolsó futam. A feszültség egyre nagyobb lett bennünk is. Rengeteg mindent lehetett volna beilleszteni abból a futamból a videóba, de én a leglényegesebb pontot ragadtam meg: mikor Rocky közli Sebastiannal, hogy Ő lett 2010 Világbajnoka! Végülis ez a lényeg. Nem az számít, hogy abban az évben mik történtek, hány mélypontja volt a németnek és a csapatnak, hány pont hátányba került, hanem az a fontos, hogy az Abu-Dhabi futam leintése után Seb ugrott az élre a pontversenyben. A német himnusz felcsengett, csakis Sebastian és a nemzete számára. Akkor is alig bírta ki pityergés nélkül és most is. A nyakamba fúrta arcát és zokogott, mint egy kisgyerek. Muszáj volt leállítanom a videót, mert nem akartam több fájdalmat okozni Neki. Bár 2011 következett volna, mely csakis szép eredményeket hozott Sebasnak és újabb rekordokat, melyek azonban nem érdeklik Őt. Jobbnak láttam kikapcsolni a kis szerkezetet, ennyi épp elég volt mára.
-Én nem tudtam, mit is adhatnék neked ezen csodás nap alkalmából. Pénzem nincs, mert ugye még nincs keresetem, a szívem pedig ugye már a Tied, azt régen felajánlottam Neked. Ezt a kis összeállítást  teljes szívemből csináltam neked és nem szomorúságot akartam előidézni, csupán azt szerettem volna, hogy lásd, honnan, milyen messziről jutottál el a Forma1-be.
-Szívem, nem kell magyarázkodnod. Nem vártam el egy pillanatig sem azt tőled, hogy ajándékot vásárolj nekem. Számomra a születésnapom, vagy bármilyen ünnep nem a méregdrága ajándékokról, hanem a családról, a nevetésről, a boldogságról szól. Ebben talán hasonlítunk egymásra.-mosolygott.- Tőled bármit kapni boldogság. Elég csak egy apró tárgyat, egy apró csókot adnod, abban sok-sok értékes dolog lakozik: a vágyaink, a szerelmünk, az életünk, a szívünk.
    Későre járt már, ezért lassan mindenki lefekvéshez készülődött. Épp zuhanyoztam, mikor két kéz simult a hasamra. Meg is ilyedtem kissé.
-Csak nem rossz a lelkiismereted  az aprócska kis füllentésed miatt?-kelletlenül vigyorgott és férfiasságát a fenekemnek nyomta.
-Nem vagy te egy kicsit pimasz? Csak úgy rámtörsz zuhanyzás közben?-morogtam csipőre tett kezekkel.
-Te vagy a hibás.-kente rám azonnal az egészet, én pedig tátott szájjal néztem Rá.- Eltitkoltad előlem azt az aprócska kis részletet, hogy fürödni jössz. Én pedig nem hagyhatom ki ezt az egyedi pillanatot, mikor meztelen vagy. Tudod, hogy szeretek veled zuhanyozni és persze mást is csinálni.
A hideg csempének döntött, mely kissé lehűtötte forró testem. A lábaim a dereka köré fontam és máris magamba fogtadtam Őt. Ezzel el is kezdősött a mi kis fürdőszobai kalandunk…
*********
   Ismét tiszteletünk tesszük Heppenheimban. Ez ebben a hónapban ugye már a második alkalom. Persze mindig szívesen jövök ide, mindig jól érzem itt magam, Heikére lassan úgy tekintek, mint a második édesanyámra. Hihetelenül kedves, gondoskodó asszony, akit tiszta szívemből szeretek és tisztelek. A Német Nagydíj erejéig itt tartózkodunk majd. Hockenheim nincs innen messze, autóval fél óra alatt megközelíthető. Mindannyian ott leszünk a paddockban és szurkolni fogunk Páromnak nem csak a futam napján, hanem pénteken és szombaton is.
   A szerda este hamar ránk köszöntött. Korán a szobánkba vonultunk, hiszen holnap beindul az élet a pályán, igaz én ezúttal itthon tartózkodom majd. Bevallom semmi olyan esemény nem lesz a holnapi nap folyamán, mely engem érdekelne. A sajtótájékoztató, pályabejárás ideje alatt Seb úgysem tudna velem foglalkozni, én pedig nem akarom elvonni a figyelmét az ilyen, számára nagyon is fontos dolgokról.  A “szabadnapom” arra használom majd fel, hogy Melanie-val és Stepahanie-val megyünk egy ruhaszalonba kinézni a közelgő esküvőhöz szükséges virágokat, ruhákat. Végre láthatjuk a Melanie által választott hófehér ruhát. Közös megegyezéssel így elalvás előtt beiktattunk egy szenvedélyes együttlétett. Neki a hétvége alatt kipihentnek kell lennie, Heikki szigorúan ki is jelentette, hogy csütörtöktől vasárnap estig nincs szex. Nincs mit tennünk ez esetben. És igaza van Heikkinek.  Sebastiannak kipihentnek kell lennie. Már félálomba voltam, mikor Seb megszólalt alattam.
-Sajnálom, hogy nem tudjuk érdemszerűen megünnepelni azt, hogy egy éve együtt vagyunk.
-Édesem, kérlek most ne foglalkozz ilyesmikkel. Koncentrálj a hétvégére. Az évforduló nem olyan fontos, azt megünnepelhetjük a Magyar Nagydíj után is.-próbáltam jobb belátásra bírni.
-Hát lesz öt hetünk ünnepelni szívem.És elmegyünk valami szép, nyugis helyre nyaralni, ahol egész nap csak szeretkezni fogunk.
Csak kuncogni tudtam a mondandóján, hamar bele tudja élni magát ezekbe a dolgokba.
-Igen Szerelmem, bizonyára így lesz. De most arra kérlek, hogy próbálj csakis a hazai futamodra összpontosítani. Csökkentened kell a hártányod Alonsoval szemben, ezért nyerd meg nekem ezt a futamot Bajnok!!-noszogattam.
-Mindennél jobban szeretnék itt nyerni. Még sosem intettek le ezen pályán elsőként. És ezúttal te fogsz motiválni. A szavaid, az ittléted, a szerelmed. Szeretlek Reni.-fölém hajolt, csókokkal borította be egész testem s tudtam, hogy még egy kis hancúrozásra vágyik. Végülis miért ne?? Adjuk meg a gyereknek azt, ami jár!
    Pénteken már felbőgtek a motorok. A megszokottnál több ember látogatott ki, hogy megnézzék a világbajnoki aspiránsokat. A nézők imádták a német pilótákat, állva tapsoltak, ujjongtak mikor kihajtottak  a pályára. A második szabadedzés idejére átugrottam a Lotus csapatához. Nem felejtettem el ám a Jégember kérését és a Neki tett ígéretem sem. Kimi már az autójában ült, nyilván nem mehettem oda üdvözölni Őt. Mark, az edzője előkerített nekem egy széket és leültem. Az előttem levő Lotusra feltették a kerekeket, melyeket még a melegítőpaplanok takartak. Az egyik szerelő pár méterre állt meg mellettem. Név szerint nem ismertem, viszont a képekről annál inkább. Egy arany gyűrű volt az ujján. Pár pillanat múlva egy fekete szoknyás, tornacipős, Lotus logos pólóban levő lány jelent meg, aki amúgy nagyon magas volt és emellett elég sokványka. Egy üveg vizet nyújtott át a szerelőnek, aki valószínűleg a párja volt. A srác egy forró csókkal és egy öleléssel viszononozta a lány gondoskodását. A pasi egy kissé nagy darab volt, amolyan mackó teste volt, a lány el is veszett az ölelő, óvó karokban. Aztán a munkáé lett a főszerep, a szerelő Kimi autójához lépett.
-Te nem Vettel barátnője vagy? - szegezte nekem a kérdést, kissé meg is lepődtem.
-De, az vagyok.
-Küldött kémkedni, mi?-  egy mosoly jelent meg az arcán.
-Jajj nem!.-ráztam a fejem.-Személyesen ismerem Kimit, gondoltam meglátogatom, ha már itt vagyok.
-Értem. Amúgy Alexa vagyok. - nyújtotta felém jobb kezét, amit meg is fogtam.
-Én pedig Reni. Látom megtaláltad a boldogságot a csapaton belül.
-Igen.- sóhajtott.- 3 éve ismerjük egymást, de csak május óta vagyunk házasok. Jamie és én a Toro Rossónál dolgoztunk, de ő nagyobb fizetés miatt ide szerződött. Hogy továbbra is együtt lehessünk én is vele tartottam. Teljesen oda vagyok érte. Életemben még férfit ennyire nem szerettem.-mosolygott. Az egész második edzést végig dumáltuk.

*****( Berni )*****
   Egy év, 12 hónap. Ennyi ideje tart a kapcsolatunk Tommival. Senki sem hitte azt az egyetemi barátim közül, hogy ez a kis románc tartós lesz. Most mégis itt vagyunk. Több, mint fél éve összeköltöztünk és boldog életet élünk. Persze azért olyan könnyen nem ment semmi sem. Rögtön az összejövésünk után 5 nappal egy óriási pofont kaptunk az élettől: elvetéltem úgy, hogy nem is számítottunk arra, hogy szülők leszünk. Fiatal voltam, érettségi után álltam, de szerettük volna azt a gyermeket. A finn segítsége nélkül nem hevertem volna ki ezt a hatalmas veszteséget. Azóta is minden nap eszembe jut a meghalt babánk. Pár nap múlva pedig már egy éves lenne, ha élne.
-Jesszusom, már fél 5 van!!
Egy órám van megteríteni az asztalt a mai különleges vacsorához, valamint kicsípni magam. Egy fehér asztalterítőt helyeztem az asztalra, előszedtem az ünnepekkor használatos poharakat, tányérokat, evőeszközöket. Hatalmas volt az asztal, ezért a közepére egy vörösrózsa csokrot és néhány illatos mécsest helyeztem. Leoltottam a lámpákat, a mécsesek meggyújtásával varázsoltam természetes fényt a helységbe. Az emeletre vezető lépcsőfokokat kettesével szedtem és végre nekiláttam a készülődésnek. Letusoltam, feldobtam magamra alapozót, rúzst, mely vadítóan vörösre színezte ajkaim. A hosszú hajam 5 perc alatt egy könnyen elkészíthető kontyba varázsoltam, majd magamra öltöttem a kizárólag erre az alkalomra vett tűzpiros estélyi ruhát és a hozzá járó tűsarkút.
 Fújtam magamra a kedvenc parfümömből, melyet Tommi is imád. Dudálást hallottam odakintről, tehét megérkezett Ő. A lépcsőn lementem és már nyílt is az ajtó. Páromon a reggeli melegítő cucc helyett egy világoskék ing és egy fekete nadrág volt. Nem tudott arról, hogy én ma meglepi vacsival akarom elkápráztatni Őt, mégis kicsípte magát. Meg sem volt lehetőségem kérdezni, hogy hol öltözött át, mert heves csókban forrtunk össze. Átkaroltam nyakát reflexszerűen, Ő pedig végigsimított hátamon, majd kezei elérték a fenekem.
-Irtó szexi vagy ebben a dögös kis ruciban. Úgy levenném rólad.- adta tudtomra egy pillanatnyi levegővétel közben.A jobb térdem alá nyúlt, azt a lábam a dereka köré kulcsoltam.
-Ha most nem fejezzük ezt be, nem fogok tudni leállni.-suttogta.
-Igazad van.-rendeztem kicsit magamon a ruhát.- Ki fog hűlni a vacsi, úgyhogy együnk szerintem.
   A kedvenc ételét készítettem el. Arra törekedtem, hogy ezen a mai napon a lehető legjobban érezze magát, hogy minden tökéletes legyen. Az utolsó falatig elfogyasztottuk a vacsorát. A melletem ülő finn nagyon éhes volt. De ez nem újdnonság az utóbbi időben. Munkába indulás előtt reggelizik, aztán egész nap nem eszik semmit sem. Régebben még hazaugrott az ebédszünetben ebédelni, de ez sajnos már nem így van. Elhesegettem ezeket a szomorú gondolatokat és széles mosolyra váltottam. Ezen csodás eseményre egy-egy pohár fehér borral koccintottunk.
-Boldog évfordulót szépségem.
-Neked is Drágám.- koccant a két pohár, majd az italba kortyoltunk.  Mintha megrészegültem volna, egy általa nem várt mozdulattal felálltam a székről és lehajoltam hozzá egy csókért. Elkezdtem kigombolni az ingjén levő sok gombot, s közben hevesen, levegőhiányosan vad táncot jártak nyelveink. Ő is  felállt, a gallérjánál fogva húzni kezdtem a szobánk felé. A lépcsőn felfelé menet már az övét botottam ki, a nadrágját is kigomboltam, majd magától bújt ki a ruhadarabból. A nadrág elhagyatottan a szőnyegre esett, de sebaj, majd reggel felvesszük. Ahogy beértünk a szobába, azonnal a falnak döntött.
-Nem gondolod, hogy egy kicsit túlöltözött vagy hozzám képest?- pimaszkodott.
Ezen is segített és immár meztelenül nyúlt a fenekem alá. A lábaim a dereka köré fonódtak és itt megéreztem Őt magamban. Valahogy az ágyhoz is sikerült eljutnunk és teljesen átadtuk magunkat az érzéseknek, a sokat sejtető sóhajoknak. A gyönyör órákkal később tört ránk. Nekem mozdulni is alig volt erőm, míg Tommi kibújt a takaró alól és a TV hátuljánál matatott valamit. Felgyújtottam az éjjelilámpát, hogy jobban lássam testét, mozdulatait. Az ágyra ült, a kezében szorongatott valamit.
-Berni én… - vett egy nagy levegőt és próbált összeszedetten beszélni.- Sosem voltam a szavak embere és ez most sincs másképp. De te tudod, hogy milyenek vagyunk mi, finnek. Kissé zárkózottak, csendesek, ám annál őszintébbek. Ismersz jól, sosem tudtam szavakba önteni az érzéseim. Tettekkel bizonyítottam azt, hogy mennyire szeretlek, milyen mély érzelmeket táplálok irántad édesem.-végig a szemembe nézett és egy laza mozdulatot tett, mely meghatározza a jövőnk: felnyitotta a fekete kis bársonydobozkát.- Lennél a feleségem? – tette fel a szokásos kérdést. Én meglepődve és felváltva pillantottam Páromra, a kis gyémánt gyűrűre, majd újra a Páromra. Zokogni kezdtem, engem még férfi ennyire nem siratott meg. Az Ő nyakába kapaszkodva adtam át magam a könnyeimnek, melyeket végül Ő törölt le hüvelykujjával. Vörösre sírt szemekkel, sós könnyek áztatta arccal mertem újra a szemébe nézni.
-Csakis erről a pillanatról álmodtam már kiskorom óta. Anya és apa csődöt mondott házassága után az igaz szerelemre vágytam és egy ilyen leánykérésre. Igen Tommi, leszek a feleséged!- adtam végre választ kérdésére. Hangosan felsóhajtott, mintha félt volna az elutasító válaszomtól. Remegő kezekkel vette ki a gyűrűt a dobozkából, új helyet adva ezáltal neki: felhúzta az ujjamra, én pedig büszkén nézegettem.
-Nem szeretném elrontani ezt az idilli pillanatot, de immár a menyasszonyomként szeretnék beszélni veled a gyerekvállalásról.- hogy a feszültséget oldja, a takaró alatt a combom cirógatta. – Tisztában vagyok azzal, hogy rettenetesen fiatal vagy. Én öregszem, szeptemberben leszek 29 éves, te pedig a karriered készülöd alakítani. És ez így van jól a mai világban. Kevés az a lány, aki 20 évesen gyerekvállalásról tárgyal a barátjával.
-Tommi!-szólítottam meg lágyan.- Nem érdekel az az elmélet, hogy a mai világban mit csinálnak a velem egykorú lányok. Gyereket akarok szülni Neked, minnél hamarabb. Úgyhogy essünk neki a dolognak Édesem.
Átszeretkeztük az egész éjszakát, majd hajnal körül utol ért az álom a vőlegényem mellett. Reggel elujságolom anyának és Reniéknek, hogy mostmár nem Tommi barátnője vagyok, hanem a menyasszonya. És ez ugye már egy sokkal komolyabban hangzó dolog, sokkal szorosabb és erősebb kötelék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése